10 Ocak 2011 Pazartesi

İş aramak

Üniversiteyi bitirdirniz, erkekseniz belki askerlik hizmetinizi yaptınız geldiniz. Babanızın size bıraktığı bir işyeri, aile şirketi yoksa kamuda veya özel sektörde bir iş bulmak suretiyle para kazanmak durumundasınız. Kurtlar sofrasına adım atmak üzeresiniz. Hoşgeldiniz diyelim gözünüz korkmasın :)

İş bulmak için halen ülkemizde geçerli güzide yöntemlerden biri amca, dayı, eş, dost, tanıdık vasıtasıyla yani referanslarla bir yerlere cv göndermektir. İş bulanların veya arayanların büyük kısmı halen bu çok profosyonel(!) yöntemi kullanmaya devam etmektedir.

Bir sonuç çıkar veya çıkmaz aslolan bizim bireysel olarak da aramaya devam etmemizdir. Bunun için gözlerimizi dört açmak, teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gerekir.

Gazetelerin iş ilanları eski popülerliğini yitirse de, İşte kariyer, hürriyet İK, haber türk kariyer.. gibi pazar günü eklerinde halen güzel ilanlar çıkabilmektedir.

Asıl geçerlilik kazanan yöntem ise internette yayın yapan kariyer sitelerinden faydalanmaktadır. Kariyer.net, yenibiris.com, secretcv.com gibi siteler en fazla ilan yayınlanan ve en fazla personel alımının yapıldığı sitelerdir.

Hiç yorum yok: